Driver Web-cam

Discutii/Probleme/Intrebari/Raspunsuri cu si despre Windows
Post Reply
ariki
Administrator
Administrator
Posts: 1278
Joined: Sun Dec 19, 2010 23:21
Nume Real: Marian
Location: In gara...
Contact:

Driver Web-cam

Post by ariki » Thu May 16, 2013 10:08

Am un web-cam de la KeyTeck, si nu pot sa ii instalez driverul pe windows 7 64 bits Home Premium. Am incercat de la updatarea driverelor din windows pana la troubleshooting. Am cd de instalare original. Windowsul este originial cu update-urile la zi, calculatorul este nou (nu are nimic stricat in el). Am incercat sa descarc driverul de pe pagina respectiva, dar degeaba. CAnd il instalez driverul imi da o eroare (din cate am citit eu acolo, softul respectiv nu are o semnatura si ca windowsul nu accepta):
eror.jpg
Am selectat sa-mi instaleze driver-ul oricum... Dupaia cand ma duc la device manager, nu-mi mai apare ca unknown device, imi apare web 2.0 etc. Dar cu un semnul exclamarii. Ceea ce inseamna ca nu este in regula... Am incercat sa deschid programul de la web si imi spune asa "Sorry you have no video capture hardware - Video capture will not function properly"

Va astept cu niste posibile rezolvari :) Salut.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
warning   Warning
------------

WoLvA
Administrator
Administrator
Posts: 1560
Joined: Sat May 19, 2007 00:00
Nume Real: Lory

Re: Driver Web-cam

Post by WoLvA » Thu May 16, 2013 11:48

incearca asa : click dreapta pe executabilul de la driver > properties > compatibility > bifezi run this program in comp... si selectezi vista 64 bit .
dai ok dupa care dai click dreapta din nou pe executabil si apesi pe run as administrator . asa am reusit eu sa instalez driverul de la un webcam expirat .
Image

ariki
Administrator
Administrator
Posts: 1278
Joined: Sun Dec 19, 2010 23:21
Nume Real: Marian
Location: In gara...
Contact:

Re: Driver Web-cam

Post by ariki » Thu May 16, 2013 12:37

Pai da, am incercat si eu chestia asta, i-am dat sa detecteze automat compatibilitatea si mi-a dat pentru windows xp sp3 . Mie nu imi apare cu x64 sau stiu eu ... Imi apare decat pentru ce service pack... In schimb pe cd scrie ca e compatibil cu win. 98 / xp / vista :) Dar tot nu functioneaza, la fel face... Am incercat si cu driver identifier ..
warning   Warning
------------

User avatar
VRossi
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 796
Joined: Tue May 31, 2011 22:21
Location: Cluj

Re: Driver Web-cam

Post by VRossi » Mon May 20, 2013 01:46

Nu am la dispozitie un Win 7, insa ar trebui sa fie cam la fel.

Ideea e sa faci instalare cu Have Disk, deci nu automat de pe CD, fiindca probabil KIT-ul cu driverul ala iti instaleaza o alta varianta de driver, care nu e compatibila cu ce ai tu.

Daca tin bine minte in Win 7 e asa. Oricum tu stii deja sa intri in Device Manager (explicatia e pusa si pt. altii):

Start>Click dreapta pe Computer> Device Manager>

In lista de drivere, te duci la driverul care nu-ti apare compatibil, dai click dreapta pe el, si dai Update driver.

Not at this time>Install from a list or specific location> Don't Search. I will choose the driver to install>Selectezi driverul de web, si dai Have disk.

Cauti calea de la CD exact pt varianta ta de Windows.

Ca sa afli care e driverul 100% compatibil de pe CD-ul ala cu ce ai tu, daca nu esti sigur, si nu-ti reuseste instalarea; trebuie sa dai iar click dreapta pe driverul tau cu probleme> Properties> Details

apesi pe Hardware Ids (sau oricare ar fi optiunea aia, in XP e a 2-a din lista) si acolo o sa-ti scrie ceva de genul

PCI\VEN (asta-i doar un ex. care nu are legatura cu webcamul).

Copiezi tampenia aia, si o cauti in fisierul tau .inf, daca apare identic, driverul ar trebui sa fie compatibil 100%, daca nu, probabil nu ai driverul bun, si ar trebui sa cauti altul. Poti incerca pe google... sa dai copy-paste la ce ai gasit in Hardware Ids.

In momentul in care ai gasit linia aia perfect identica, inseamna ca ai gasit si varianta de .inf corecta, si poti sa-l instalezi.

Spor... si sper sa-ti foloseasca ce am scris mai sus, daca nu contacteaza-ma pe steam, si poate-ti rezolv prin Team Viewer.

P.S.: Cea mai nefericita varianta ar fi sa nu fie compatibil driverul Vista, cu cel de Win 7... iar daca pe net nu-l gasesti pt. Win 7, atunci batalia e pierduta. :) Oricum, alege varianta .inf de la folderul Vista / x64 daca asa-l ai.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest