Page 1 of 1

Gruparea Baader Meinhof

Posted: Mon Mar 01, 2010 03:29
by ZeitzzA
"Der Baader Meinhof Komplex" in regia lui Uli Edel, cu Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek si Bruno Ganz in rolurile principale.

Adaptare dupa o carte de Stefan Aust, filmul urmareste aparitia si activitatea Factiunii Armata Rosie, in Germania. In Germania anilor 70, gruparea terorista de stanga Armata Rosie (numita si grupul Baader-Meinhof), intemeiata de Andreas Baader (Moritz Bleibtreu), ziarista Ulrike Meinhof (Marina Gedeck) si Gudrun Ensslin (Joahnna Wokalek) lupta impotriva a ceea ce ei percep ca noua fata a fascismului: politica americana din Vietnam, est si lumea a treia, care este sustinuta de capetele conducatoare ale politicii, justitiei si industriei germane. Filmul urmareste ascensiunea celor doi lideri ai organizatiei, care si-au ascuns crimele in spatele luptei pentru libertate, Andreas Baader si Ulrike Meinhof si lupta dintre acestia si fortele politienesti pornite sa-i opreasca, in frunte cu Horst Herold.
Imi plac foarte mult filmele in care se redau fapte reale, "istorice" intr-o oarecare masura, va propun sa va uitati nu pierdeti nimic, dimportiva, aveti ceva de invatat, ENJOY.