Heroes 3 Might& magic

Gamers zone...
Post Reply
Killaflo
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 1390
Joined: Fri Jun 11, 2010 19:26
Nume Real: Claudiu

Heroes 3 Might& magic

Post by Killaflo » Thu Aug 29, 2013 11:31

Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia (cunoscut și ca Heroes III sau HOMM3) este un joc video de strategie pe ture creat de Jon Van Caneghem și New World Computing pentru Microsoft Windows și distribuit de 3DO Company în 1999. Povestea jocului face referințe în totalitate la Might and Magic VI: The Mandate of Heaven și servește ca prefață pentru Might and Magic VII: For Blood and Honor. Jucătorul poate alege să joace din cele șapte campanii diferite, sau poate juca împotriva calculatorului și/sau a unui oponent uman.
Jocul este foarte asemănător cu cele anterioare. Jucătorul controlează un număr de eroi care au sub comanda lor armate de creaturi inspirate de mituri și legende (minim o creatură de erou). Jocul este împărțit în două: exploatarea tactică a pământului și un sistem de lupte pe ture. Jucătorul formează o armată cheltuind resursele în opt tipuri diferite de orașe/rase din joc. Eroul va crește în experiență intrând în diferite lupte cu eroi inamici, garnizoane sau cu monștrii neutri de pe hartă. Condițiile victoriei variază de la o hartă/misiune/campanie la alta, de exemplu: cucerirea tuturor castelelor dușmane (eroii rămași fără castele pierd jocul în șapte zile), colectarea unor anumite cantități de resurse/creaturi, găsirea unui artefact sau a sfântului Graal.
Jocul are două continuări denumite Heroes of Might and Magic III: Armageddon's Blade și Heroes of Might and Magic III: Shadow of Death, de asemenea are o continuare ralizată de fanii jocului, denumită Heroes of Might and Magic 3½: In the Wake of Gods. A fost produsă și seria Heroes Chronicles, formată din scurte jocuri, bazate pe motorul Heroes III. O versiune specială a jocului Heroes III denumită Heroes III Complete, care include jocul original și cele două continuări oficiale (HoMM III AB și HoMM III SoD) a fost realizată în 2000.
Povestea jocului se dezvăluie prin intermediul a unei serii de șapte campanii, toate desfășurându-se pe continentul Antagarich de pe Erathia. În timpul campaniilor, povestea este relatată din mai multe puncte de vedere, dând jucătorilor posibilitatea să joace cu fiecare rasă/oraș.
Ca urmare a dispariției regelui Roland Ironfist pe Enroth înainte de acțiunea din Might and Magic VI: The Mandate of Heaven, soția sa, regina Catherine rămâne să conducă regatul său. Între timp, tatăl său, regele Gryphonheart de Erathia, este asasinat. Fără iubitul lor rege, regatul din Erathia se prăbușește în fața forțelor întunecate din Nighon și Eeofol. Regina Catherine se întoarce acasă la Antagarich, căutând să strângă poporul său pentru a lupta împotriva răului care devasta întreaga națiune.
Capitala Erathiei, Steadwick, este cucerită de lorzii subteranelor (engleză the dungeon lords) din Nighon și de rasa Kreegan din Eeofol. Kreegan sunt extratereștri cu aspect de demoni. Între timp, națiunile din Tatalia și Krewlod se încaieră la frontiera de vest, într-o tentativă de a-și mări teritoriile. Prima misiune a reginei Catherine este să organizeze un avanpost în regatul cucerit cerând ajutor trupelor aliate. Vrăjitorii (engleză wizards) din Bracada și elfii din AvLee răspund chemării sale și împreună mărșăluiesc spre Steadwick, pe care îl recuceresc. Apoi, repede, trupele aliate avansează spre granița de vest, înăbușind răscoala. Curând după acestea, Lucifer Kreegan, un comandant al armatelor din Eeofol, trimite un sol în Erathia pretinzând că Roland Ironfist este prizonier în ținuturile sale. Elfii din AvLee invadează Eeofol, dar nu reușesc să-l salveze pe Roland, care este transportat în ținuturile nordice. Mai târziu, Catherine invadează Nighon, izgonând armatele subteranelor (dungeon) înapoi în insula lor de origine.
Între timp, necromanții din Deyja, fiind responsabili pentru asasinarea regelui Gryphonheart, urzesc să-i reînvie cadavrul sub forma unui lich. Planul este să se folosească de înțelepciunea sa pentru a le conduce armatele de nemorți. Totuși regele Gryphonheart se dovedește a fi prea puternic față de necromanți, chiar și așa în starea deplorabilă în care se afla, și devine un lich rătăcitor (engleză rogue lich). Având la dispoziție câteva resurse, regina Catherine este forțată să se alieze cu necromanții pentru ca împreună să-l distrugă pe regele Gryphonheart, înainte ca acesta să devină prea puternic ca lich.
Campania bonus din final, accesibilă numai după terminarea tuturor celorlalte campanii, ne spune povestea separatiștilor care trăiesc în ținuturile contestate. Se începe un război la frontiera dintre Erathia și AvLee. Sătui de conflictele care au adus numai neliniște în ținuturile lor natale, separatiștii se aliază pentru independența față de cele două mari regate. Mai târziu reiese că în spatele acestei acțiuni se află Archibald Ironfist, oponentul principal din Heroes of Might and Magic II.
Ca și în celelalte titluri ale seriei, jocul prezintă două aspecte principale: exploatarea tactică a resurselor și o luptă strategică pe ture. La fel, jucătorul se folosește de câțiva eroi pe post de generali care comandă fiecare câte o armată formată din creaturi mitologice (minim o creatură pe erou). Jucătorul poate câștiga prin atingerea unui obiectiv, de obicei acesta fiind cucerirea tuturor orașelor de pe hartă. Mai pot fi și condiții speciale de victorie, în funcție de hartă/campanie, cum ar fi: adunarea unui anume număr de resurse/creaturi, rezolvarea unui puzzle, găsirea unui artefact sau găsirea sfântului Grail (care duce la construcția unei clădiri speciale în oraș).
Există două straturi pe harta lumii - ținutul de la suprafață și lumea subterană. Există porți subterane speciale care permit călătoria între cele două lumi, dar pot fi folosiți și monoliți de teleportare. Hărțile sunt pline de diferite clădiri, comori, monștrii și mine. De obicei, jocul pornește cu 1-2 eroi și un castel care are doar câteva clădiri terminate: de obicei taverna și clădirea de recrutare a creaturilor de nivelul 1. Într-un castel poate fi construită o singură clădire pe zi. Jucătorul trebuie să localizeze și să cucerească la început minele de lemn și piatră (apoi și celelalte tipuri de mine: de mercur, de sulf, de cristale, de nestemate, de aur) pentru a putea dezvolta orașul. De asemenea trebuie dezvoltat minim un erou, învățându-l noi abilități și crescându-i punctele de atac/apărare/magie. Acest lucru se face prin creșterea experienței. Experiența poate fi mărită prin lupte contra altor eroi sau monștri de pe hartă, prin rezolvarea unor cereri, prin găsirea unor artefacte sau prin vizitarea unor obiecte care dau experiență, cum este Piatra Învățăturii (engleză Learning Stone) care dă fiecărui erou care o vizitează 1000 puncte de experiența (poate fi vizitată doar o singură dată de fiecare erou). Coliba Vrăjitoreai (engleză Witch Hut) oferă eroului care o vizitează o abilitate aleatoare.
Există opt rase/orașe diferite în Heroes III: trei orașe/rase considerate de parte „binelui”: Castel (engleză Castle), Turn (engleză Tower) și Bastion (engleză Rampart), trei orașe/rase considerate de partea „răului”: Infern (engleză Inferno), Necropolă (engleză Necropolis) și Temniță (engleză Dungeon) și două „neutre”: Fortăreață (engleză Fortress) și Fort (engleză Stronghold). Un alt oraș neutru, Conflux, apare în continuarea Armageddon's Blade. Fiecare oraș are șapte creaturi de bază, fiecare putând fi îmbunătățită într-o variantă mai puternică (unele și cu alte abilități). fiecare oraș are două feluri de eroi ca specialitate: unu care este mai bun în luptă, altul înclinat spre magie. Unele orașe au predispoziție spre luptă, altele spre magie.
Castel (engleză Castle). Armata acestui oraș este predominant formată din oameni, reprezentați ca trupe medievale tradiționale, la care se adaugă grifoni mitologici și îngeri/arhangheli divini. Eroul luptător este Cavaler (engleză Knight), iar eroul magic este Preot (engleză Cleric). Regatul din Erathia aparține acestui aliniament.
Turn (engleză Tower). Acest oraș este asociat cu elemente fantastice de ezoterism. Armata acestui oraș este predominant formată din magicieni, ființe magice și construcții însuflețite. Eroul luptător este Alchimist (engleză Alchemist), iar eroul magic este Magician (engleză Wizard). Regatul din Bracada aparține acestui aliniament.
Bastion (engleză Rampart). Armata acestui oraș este predominant formată din sylvani, creaturi mitologice din mitologia germanică și greco-romană. Potrivit acestor mitologii, casa creaturilor este prin păduri și în ținuturile înverzite. De armenea este casa dragonilor buni. Eroul luptător este Pădurar (engleză Ranger), iar eroul magic este Druid (engleză Druid). Regatul din AvLee aparține acestui aliniament.
Infern (engleză Inferno). Orașul seamănă cu iadul și este construit într-un ținut ars brăzdat de vulcani și lavă. Armata acestui oraș este predominant formată din creaturi demonice și diabolice. Eroul luptător este Demonic (engleză Demoniac), iar eroul magic este Eretic (engleză Heretic). Regatul din Eeofol aparține acestui aliniament.
Necropolă (engleză Necropolis). Armata acestui oraș este predominant formată din nemorți, schelete și vampiri. Eroul luptător este Cavaler al morții (engleză Death Knight), iar eroul magic este Necromant (engleză Necromancer). Regatul din Deyja aparține acestui aliniament.
Temniță (engleză Dungeon). Armata acestui oraș este predominant formată din monștri care trăiesc sub pământ, prin caverne, cum ar fi harpii și meduze. De armenea este casa dragonilor răi. Eroul luptător este Stăpân (engleză Overlord), iar eroul magic este Vrăjitor (engleză Warlock). Regatul din Nighon aparține acestui aliniament.
Fortăreață (engleză Fortress). Orașul se află în ținuturi mlăștinoase. Armata acestui oraș este predominant formată din creaturi reptiliene. Eroul luptător este Stăpân al animalelor (engleză Beastmaster), iar eroul magic este Vrăjitor (engleză Witch). Regatul din Tatalia aparține acestui aliniament.
Fort (engleză Stronghold). Armata acestui oraș este predominant formată din ciclopi, goblini și ogri, în general creaturi asociate cu barbarismul. Eroul luptător este Barbar (engleză Barbarian), iar eroul magic este Magician al luptei (engleză Battle Mage). Regatul din Krewlod aparține acestui aliniament.
Conflux. Armata acestui oraș este predominant formată din elemente ale naturii. Eroul luptător este Planeswalker, iar eroul magic este Elementalist.
Mai există și multe alte creaturi așa-zise neutre, pentru că nu se află în cadrul unui oraș, dar care pot fi recrutate din clădirile exterioare de pe hartă și folosite în lupte.
Două continuări oficiale au fost realizate pentru Heroes III. Prima dintre acestea, Armageddon's Blade, introduce al nouălea aliniament, orașul/rasa ; un generator de hărții aleatorii, o varietate de noi creaturi, noi eroi și structuri, și alte șase campanii.
A doua continuare, The Shadow of Death, este o continuare de sine stătătoare (care poate fi instalată fără versiunea originală Heores III instalată). The Shadow of Death include Restoration of Erathia și adaugă încă șapte campanii, o varietate de noi artefacte, inclusiv posibilitatea de a combina artefacte pentru a obține super-artefacte.
Niciuna din cele două continuări oficiale (Armageddon's Blade și The Shadow of Death) nu a fost realizată pentru Macintosh ori pentru Linux.
Heroes of Might and Magic 3½: In the Wake of Gods este o continuare realizată de fani, care adaugă hărți noi, un editor îmbunătățit de hărți, include o posibilitate de funcții datorită utilizării unui nou limbaj scriptic. Fiecare erou are un comandant, care prefigurează viitorul erou din Heroes IV.
n 2000, un pachet conținând originalul Heroes III și ambele continuări oficiale a fost lansat sub denumirea Heroes III Complete. A fost mai mult o punere împreună a acestor jocuri pe un singur disc, totuși au fost făcute câteva modificări la procesul de instalare și la meniurile din joc pentru a arăta ca un produs uniform.
Heroes III Complete a fost realizat pentru Windows și Macintosh; fiind prima oportunitate pentru jucătorii posesori de Macintosh să obțină cele două continuări ale jocului și un generator de hărți aleatorii. Versiunea a utilizat metoda de înaltă protecție SafeDisc 2.
Heroes III a primit critici pozitive,[4][5] obținând un scor de 87% în Game Rankings. A fost catalogat ca fiind cel mai bun joc al seriei. Robert Coffey de la Computer Gaming World a spus că jocul este uimitor în profunzimea sa, dar a criticat câteva campanii ca fiind nefinisate, iar conexiunea cam greoaie în timpul jocului online. În cele din urmă a finalizat că jocul are foare multe aspecte bune față de câteva mici scăpări, ...[acesta] este jocul în care strategia fanilor poate acționa fără restricții.
-- Editat --

Update from h3 community
information   Information
Welcome to HoMM3 tournament - World Cup league!

Dear HeroesCommunity team!

World Cup league (WCL) tournament is active for more than 1 year, so i decided to update this first post with latest information, original version of this post is at bottom.

World Cup League tournament is for all online Heroes of Might and Magic III players. This is a fun and simple ranks system that we hope is enjoyable for all our members.

Why should people play for rating? Well, there are many reasons, few of them:
- more people will know about you
- it will be easier for you to find players online in Gamespy
- you will enhance level of your game, your skills by playing vs best players

Some statistics of first year:
- more than 700 players from 60 different countries joined WCL
- more than 2000 games played
- website is available in 3 languages

Navigation on WCL website:
"Rules and info"
Rules and information page. Here are listed mandatory and optional (default) rules. Most of skilled players use default WCL rules or similar.
"Register"
New players can quickly register here (get login/password).
"Player search"
Use this page to find details about some player by his nickname. You may enter part of nickname.
"Tournaments"
On this page there is information about sub-tournaments available at the moment.
"Report game"
When you report games, your rating changes. If you wish to be the best player - try to play with players with higher rating.
"All games"
At this page you can find detailed information about recent games. Use filter if you need info on definite map or player
"Rankings"
Very important page, it shows current rankings of all active players. Just registered players with 0 games are not shown there.
"The Great Hall"
This page is for recongnition of great players and great battles. Look into saves of great battles between best worldwide players.
"The banished"
Cheaters list. Fortunately, not many records there
"Downloads"
At this page you can download templates, patches, training maps and useful tools (Autosaver).
"Message board"
Ask your questions, share your ideas and leave feedback at this page.
"Statistics"
General statistics about best towns, best heroes and maps.
"Knowledge test"
You have played HoMM3 for ages? Check your knowledge using Knowledge test
"WCL Online Calendar"
WCL Calendar is new service, visit it HERE. This service allows players from different countries and different time zones to publish their estimated presence in online.
"Tournament Edition of HoMM3"
Best version of HoMM3 that is very new and gaining popularity. Wanna know why? Click HERE
"Rule Profile"
Many of you know that players normally create lots of rules in order to make game more balanced. These "player-made" rules are sometimes incomplete or just not clear. It's hard to remember exact rule set for each player and it's too long to discuss all precise rules each time before the game. Rule Profile page allows to store rule settings for each player and each template.
"Sacrifice calculator"
Calculator for "Sacrifice" spell can be fould HERE
--- original message: ---
Dear HeroesCommunity team!

i missed TOH and WW tournaments a lot, therefore i decided to create new tournament "World Cup league (WCL)".

Let's make it fresh and attractive!

New season will be open January 1, 2007.

Right now demo version is here: http://www.heroes-iii.com/" onclick="window.open(this.href);return false;. Graphics will be replaced later.

Only "Regular" tournament will be available at launch. Random Discovery and Tribes - to follow later.

There were at least 2 problems in TOH:
- strong players with high rating would have prefered not to play with novice or low-rating players because they had risk to loose too many points and gain too little points in case of victory.
- novice players often quit without finishing the game and with no intention to continue it later.

I tried to fix both problems in my tournament:

Firstly,

Rating formula is going to be as in TOH (rating=rating+30+0.05*difference) with changes:
1) minimum bonus for winner is 10 points.
EDITED 14 Feb 2007: 5 points.
2) no penalty for loss.
EDITED 14 Feb 2007: maximum penalty 20 points.

I hope this change will allow to attract more players into the game. If you have any good ideas - let's discuss in this post, i still may change formula if needed.

In order to fix second problem (quitters) i decided to make changes into reporting system. Procedure is the following:
1) any player submits game description BEFORE the game starts. Link: http://www.heroes-iii.com/prereport.php" onclick="window.open(this.href);return false;
2) opponent accepts (confirms) this game. Link: http://www.heroes-iii.com/postreport.php" onclick="window.open(this.href);return false;

3) ANY player after the game submits final confirmation (game results)
Link: http://www.heroes-iii.com/postreport.php" onclick="window.open(this.href);return false;

If someone disagree with report - he will be allowed to submit ESCALATION request (not ready yet, but i hope it will be done before start of new season). In this case winner will be deducted of his bonus points for this game until escalation will be reviewed and decision will be made.

Attention: During registration email is NOT required (in demo version). All details (except password) are visible to all visitors, not only to admin. Perhaps i will add "hidden email" for privacy.

3FFA and 2vs2 reports will be added a bit later.

Notice: i saw final confirmation bug (opponent's name is the same as submitter name), i will fix it asap.

Please share your thoughts about tournament, tell about possible bugs, register and report games! Welcome and good luck!

Regards, Sergey
More info about H3 and other heroes games http://heroescommunity.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Update
CPU Type: Pentium
CPU Speed in MHz: 133MHz
RAM: 32MB
Hard Drive Space: 425MB
Sound Card: DirectX 7.0
CD Drive Speed: 4X
Video Card: DirectX 7.0
Graphics Resolution(s): 800X600
Compatible Devices:
Software (DirectX 5.0, etc.): DirectX 7.0
Toate hartile pentru toate heroes-urile http://www.maps4heroes.com/heroes3/maps.php" onclick="window.open(this.href);return false;
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest