Placa video

Discutii generale, viata de zi cu zi, orice subiect care nu are un forum separat
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Placa video

Post by SAAB »

Tocmai am cumparat o placa video Gainward GeForce GTX 750 Ti, 2GB GDDR5, 128bit.
Pretul a fost undeva la 400 roni. Noua, in garantie, cumparata de la EMAG de BF dar nefolosita - colegul dorea sa faca un crossfire cu inca un 750 oc dar nu a mers nefiind atent la specificatii.
Intrebarea mea e daca am facut o investitie buna? Am timp sa ma razgandesc pana marti 2 dec.
In alta ordine de idei, banuiesc ca as avea nevoie de ceva procesor si placa de baza mai ok.
Ce imi recomandati mergand pe linia de medium budget?
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
User avatar
VRossi
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 796
Joined: Tue May 31, 2011 22:21
Location: Cluj

Re: Placa video

Post by VRossi »

Cum sa faci crossfire cu o placa nvidia? Poate faci sli... chestie care nu se poate face cu 750ti. Nimic din generatia respectiva sub 760 nu stie de sli. Pretul e mai mult decat OK... iar placa respectiva isi face treaba decent in multe jocuri noi asa ca e o achizitie buna. Nu am timp acum sa verific niste placi de baza/procesoare. Daca nu primesti feedback pana deseara promit ca te ajut. :)

P.S: http://www.mediadot.ro/placi-video/gain ... tx-750-ti/" onclick="window.open(this.href);return false; asta e modelul?
paX
Administrator
Administrator
Posts: 1283
Joined: Fri Dec 14, 2007 01:00

Re: Placa video

Post by paX »

PLACI COMPATIBILE SLI

Am vrut sa fac cu GTX560ti-ul pe care-l detin, dar am renuntat la idee, caci nu merita. Mai bine iei o placa mai puternica daca ajungi sa crezi ca SLI-ul te ajuta.

Nu toate jocurile se impaca bine cu Crossfire sau SLI.
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Eu nu vreau sa fac crossfire. Nu am de ce. Componentele vor intra intr-un desktop express pentru cs:go.
Cred ca placa data de tine ca referinta este corecta. Pun si linkul dat de coleg (aparent nu de la emag e luata ci din alt magazin online de profil).

http://www.pcgarage.ro/placi-video/gain ... 128-bit-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
paX
Administrator
Administrator
Posts: 1283
Joined: Fri Dec 14, 2007 01:00

Re: Placa video

Post by paX »

Crossfire e pentru AMD, nu pentru NVIDIA. Pentru NVIDIA este SLI. La asta se referea VRossi.
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Ok, dar pe mine nu am intereseaza nici SLI nici un eventual crossfire in caz ca ma razgandesc si iau AMD. Placa asta video sper sa fie ok ptr un go decent. Pretul am obs ca e cam cu 120 lei sub pretul pietei de SH dar habar nu am daca si calitativ e ok (de asta am si intrebat....). Ca apar si niste referinte ca recomandari de placi de baza si procesor e ecstra. :)
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
paX
Administrator
Administrator
Posts: 1283
Joined: Fri Dec 14, 2007 01:00

Re: Placa video

Post by paX »

Eu am GTX560ti, dupa cum ziceam, iar GO merge in 100 FPS. Cred ca am totul setat la maximum si full HD, dar verific când ajung acasa.


LE: Am toate setarile puse pe valoarea maxima, in afara de MSAA care e pus pe x4 si Motion blur care e oprit din motive subiective. Deci placa ta ar trebui sa ruleze GO fara probleme. Daca iti variaza FPS-ul in timpul jocului, ar fi bine sa-l limitezi la o valoare fixa.
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Chiar si de pe laptopuri (chiar si asus x555lb) merge GO dar la minim-medium.
Ma asteptam sa ruleze ok cu o placa desktop dedicata.
Deci, Rossi zice ca e ok iar tu spui ca ar trebuii sa mearga binisor deci o voi cumpara.
Mai ramane sa gasesc si configuratia placa de baza+procesor care sa o "insoteasca".

App, cum se face ca nu iti intalnesc hoitul internautic prin vreun meci de GO?
Pana acum am jucat numai cu Siri, H, Osiris si rANbO. As fi curios sa vad cum prestezi.
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
User avatar
VRossi
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 796
Joined: Tue May 31, 2011 22:21
Location: Cluj

Re: Placa video

Post by VRossi »

750ti e putin peste 560ti... iar in jocurile mai noi ar trebui sa scoata fpsuri mai multe.

http://www.geforce.com/hardware/desktop ... erformance" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 107-7.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Discrete: GTX 470, 560 Ti, 560 Ti 448 Core, 650 Ti Boost, 750 Ti Discrete: HD 4850 X2, 5870, 6950, R7 260X
Mobility: 7950M

Sunt incadrate in aceeasi categorie...

Daca vrei sa folosesti desktopul respectiv pentru gaming, iti recomand un procesor i3... si o placa de baza compatibila cu procesorul respectiv. Poti sa iei placa de baza mai veche pentru pret... si daca o iei de la mediadot.ro de exemplu sa ceri sa ti se faca update de bios.

Ca sa-ti recomand placa de baza, spune-mi ce tip de carcasa ai... cel mai bine ar fi sa gasesti modelul exact, ca degeaba o sa-ti arat o placa de baza ATX, daca nu ai carcasa pentru asa ceva.
paX
Administrator
Administrator
Posts: 1283
Joined: Fri Dec 14, 2007 01:00

Re: Placa video

Post by paX »

E mai mult decat bunicica pt GO, asta vroiam sa zic, SAAB.
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Bun. Pana acum am placa video, memoriile (2x4Gb) si placa de sunet.
Carcasa o iau dupa ce iau placa de baza si procesorul. Apoi iau sursa , hardul , SSD-ul si eventualele coolere. Nu stiu daca e ok dar asa mi-am planuit spaga de sarbatori... :))
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Acum am o dilema legata de procesor. Nu stiu daca e ok AMD.
Vad ca sunt in cele mai multe cazuri mai ieftine si propun octo-core. E teapa? Adica sunt degeaba alea opt nuclee?
Am ajuns la concluzia ca tre sa iau intai procesorul si apoi placa de baza sau amandoua la pachet. :))

Eu ma gandeam la asta:

http://www.okazii.ro/componente-compute ... a_in_liste" onclick="window.open(this.href);return false;[165426517]
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
Slay3r
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 866
Joined: Mon Dec 26, 2011 10:24
Nume Real: Alex

Re: Placa video

Post by Slay3r »

Nu stiu ce sa zic de AMD, dar daca ai o placa video NVidia eu as zice sa iti iei un procesor intel. Nu stiu ce aplicati vrei tu sa faci cu 8 nuclee ... nu intotdeauna un numarul mai mare este si mai bun.
Vezi si la serie, la oferta ce ai pus-o de pe okazii, procesorul este mai vechi, adica generatia mai veche sandy bridge sau ivy bridge. Nu te uita doar la frecventa si la numarul de nuclee. Ultima generatie este 4000+, eu am un i5 3000 si ceva (dar la laptop, oricum nu se compara cu un procesor pentru pc).

Eu ti-as sugera unul dintre astea doua :
http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel ... 34ghz-box/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel ... 32ghz-box/" onclick="window.open(this.href);return false;

Iar la placa de baza nu stiu ce sa iti recomand, dupa parerea mea o placa de baza buna la buget mediu este intre 300-500 lei. Nu stiu la ce iti vei folosi placa de baza, adica daca iti pui doar procesorul si coolerul stock, 2 memorii, un hdd (un ssd eventual) si atat nu are rost sa iti cumperi o placa de baza foarte scumpa. Desi sunt si alte placi de baza mai ieftine care sunt ok, astea inclina asa spre gaming la un pret destul de ok.
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/as ... 85-killer/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/b85-g43/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/gi ... a-h97-hd3/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asus/h81-gamer/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asus/h97-plus/" onclick="window.open(this.href);return false;
The ability to speak does not make you intelligent .
User avatar
VRossi
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 796
Joined: Tue May 31, 2011 22:21
Location: Cluj

Re: Placa video

Post by VRossi »

Eu zic ca poti merge pe i3 4160, mai nou decat 4130 si mai ieftin, si pe o placa de baza H97M, fiindca e suficient un micro-atx pentru placa aia video. Daca te intereseaza in schimb sa scazi putin din pret, si nu vrei neaparat ultima generatie de placa de baza, poti lua si un B85M, dar sa ceri update de bios in comentarii.

http://www.mediadot.ro/wishlist/51662/" onclick="window.open(this.href);return false;

Placile de baza ATX sunt utile atunci cand faci SLI/Crossfire... in rest nu prea isi merita banii.

Ai aici si o carcasa decenta: http://www.mediadot.ro/carcase/carcasa- ... sseract-bf" onclick="window.open(this.href);return false;

Referitor la AMD, nu-si merita banii, majoritatea jocurilor nestiind de mai mult de 2 nuclee. Un i3 4160 in jocuri e peste un AMD FX6300, iar un i5 4440 sau 4460 e peste un AMD FX8350 (cel mai ok procesor de la AMD). Cu siguranta nu se merita sa dai bani pe un i5, tinand cont ca nu ai o placa video high-end. Diferenta dintre i5 si i3, e minima in majoritatea jocurilor.
SAAB
V.I.P.
V.I.P.
Posts: 513
Joined: Thu Mar 12, 2009 22:23
Nume Real: Cristian
Location: Ici....colo....

Re: Placa video

Post by SAAB »

Maine dimineata dau comanda ptr cele doua componente alaturandu-se si carcasa si alte componenete (hard, ssd si cel mai probabil o placa audio dedicata).

THX!
Sa nu gandesti.
Daca gandesti, sa nu spui.
Daca spui, sa nu scrii.
Daca scrii, sa nu semnezi,
Iar daca semnezi, sa...nu te miri!
Post Reply