Page 1 of 1

Memoria Apei

Posted: Sat Feb 13, 2016 17:09
by Elena

Re: Memoria Apei

Posted: Sat Feb 13, 2016 17:58
by TiTex
nu sunt eu om de stiinta dar unele experimente mi se par facute doar asa ... ca au prea mult timp liber la dispozitie unii oameni
mi se pare o aberatie :)

Re: Memoria Apei

Posted: Sun Feb 14, 2016 10:13
by Elena
Da, nu? De ce sa credem ceva ce nu intelegem? Cat despre reactia apei la muzica, cuvinte scrise pe etichete si lipite pe eprubetele cu esantione de apa... am inteles de la o doamna prof. univ. ca ar fi fost confirmat, experimentul fiind realizat si de altii si obtinandu-se aceleasi forme de cristale.

Re: Memoria Apei

Posted: Sun Feb 14, 2016 21:19
by paX
"Emoto was personally invited to take the One Million Dollar Paranormal Challenge by James Randi in 2003, and would have received US$1,000,000 if he had been able to reproduce the experiment under test conditions agreed to by both parties. He did not participate."

De aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto" onclick="window.open(this.href);return false;

James Randi se ocupa de mult timp cu scoaterea la iveala a farsorilor.

Un exemplu - Uri Geller - cel care afirma ca are puterea de a indoi linguri cu mintea: https://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFo" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu stiu daca e vorba neaparat ca lumea nu crede ce nu intelege, ci mai degraba unii nu cred fara dovezi. Majoritatea comunitatii stiintifice se bazeaza pe dovezi obtinute din experimente controlate, si nu pe povesti. Si chiar si atunci cand sunt dovezi, s-ar putea ca teoria sa se dovedeasca gresita peste ani de zile, cand se descopera alte dovezi. Este un proces continuu de reinnoire si rafinare a conceptelor.

Din cate am citit se pare ca nici in ziua de azi nu sunt experimente controlate care sa dovedeasca ce afirma filmul - doar homeopati care incearca sa sustina teoria respectiva.

Re: Memoria Apei

Posted: Sun Feb 14, 2016 23:24
by Elena
Interesant. Multumesc.

Re: Memoria Apei

Posted: Sun Mar 13, 2016 10:54
by Osiris
Homeopatia e o mare pacaleala, aduce venituri mari celor "jmecheri". Asta cu apa pare wishful thinking, dar se cunoaste efectul muzicii clasice asupra plantelor si reactia lor pozitiva la Mozart. Din cate stiu, au fost facute doar experimente empirice, nu am aprofundat subiectul, dar sunt efecte masurabile.
Nu mai vorbesc de efectul Kirlian (si el contestat), dar extrem de interesant.

ps. Stiam si de subiectul Uri Geller, mare farsor, dar a reusit sa impresioneze si sa faca o avere folosind trucuri de magie.

Pe mine m-ar interesa mai mult experimentele militare americane referitoare la telepatie si alte capacitati "paranormale". Se stie ca exista o legatura invizibila intre gemeni: au fost multe cazuri in care un geaman simte cand moare fratele sau sau o mama care simte ca fiul/fiica a patit ceva. Din nou, sunt chestii neverificabile, dar sunt o gramada de marturii.

Cel mai mult ma intereseaza moartea clinica (NDE), acolo e mult de sapat si sunt mai mult decat simple halucinatii induse de hipoxie.