Page 1 of 1

Pentru inginerul SAAB

Posted: Thu Mar 27, 2014 10:59
by mycroic3


tu te ai cu chestiile astea, ia incearca si vezi daca merge :)) ideea este interesanta :D

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Thu Mar 27, 2014 12:25
by SAAB
Frumos, dar facut heirupistic. Ideea e simpla si merge aplicata si prin tragerea unei conducte de preincalzire a aerului prin pamant, la aprox 1.5 - 2 m adancime. Daca vroia, facea o smecherie si mai mare putea sa faca altfel: in loc sa le faca tubulare si sa piarda eficienta termica de pe partea din interior a tubului, putea sa le turteasca usor ajung la o forma elipsoida cu partea din interior decupata si sa introduca cateva lamele de aluminiu prin interior adica fix partile decupate din spate. Nu te gandi ca decupzi complet tubul ci in proportie de 40% astfel incat sarcina termica sa creasca fara sa impuna un ventilator mai puternic. Pierderea de sarcina pe ventilator era mica insa randamentul termic era mult ridicat. Tot ca un fel de smecherie, deoarece draciul asta merge si vara, putea face apa calda la pret ..... pai.... cam moca. Cu conditia ca in spatele tuburilor de aluminiu sa monteze o serpentina de Cupru in direct contact prin care sa circule apa. La intrare va fi apa rece, la iesire va fi apa fierbinte.
Sisteme d-astea de generare si co-generare se pot face relativ usor, fizica putina sa stii sau macar sa stii unde anume sa cauti in cartea de fizica.... si bani ptr materiale.

Ai crescut in ochii mei cu postul asta. :))

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Thu Mar 27, 2014 12:46
by mycroic3
Odododododo :3 am inteles, tot si nimic :)))

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Thu Mar 27, 2014 13:04
by SAAB
Pai e simplu ma Dane. Maresti suprafata de contact cu razele soarelui ca sa captezi cat mai mult din energia solara insa nu il spargi complet pentru ca nu mai ramane circulatie de aer turbulenta. Circulatia laminara a aerului micsoreaza capacitatea de preluare a temperaturii din dozele de aluminiu. maresti cat poti suprafata de contact cu soarele, optimizezi suprafata de contact aer-aluminiu ptr un transfer cat mai bun si daca vrei sa te dai zmeu, pui tuburi de cupru in spate prin care circuli apa. Pompa mica cu piston, debit mediu, presiune mica. In alta ordine de idei, nu e nevoie sa ai lipite tuburile alea unul de celalalt, se poate si cu un spatiu mic intre ele intre care poti pune folie aluminiu sau polistiren. Creste sarcina in ventilator insa se mareste si mai mult coeficientul de transfer termic.

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Thu Mar 27, 2014 23:35
by txz
Mai Saab, permite-mi sa te 'inchiriez' cateva saptamani cand imi voi face casa. :D ... am deja o idee cu recircularea aerului cald din semineu si cred ca si faza cu tuburile astea e betoon! :D

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 00:17
by mycroic3
auzi saab, scoate tariful, o lada de bere pe zi, la 7 zile 10 lazi de bere, oferta :)) si vreo 3 lazi mie ca eu sunt impresarul :>

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 00:22
by SAAB
Vezi ca nu e bine sa recirculi aerul rezultat din ardere. E si putin cam ilegal daca e sa ne luam dupa normativele in vigoare.
Poti recircula aerul obtinut in urma interactiunii termice indirecte intre aerul contaminat cu pulberi si cenuse si cel curat. Adica in jurul evacuarii aerului viciat sa incolacesti o tubulatura flexibila de aluminiu care sa preia caldura si sa o duca unde vrei tu.
Mai merge daca ai soba sa pui inaintru sistemula sta astfel incat sa iti incalzesti mai multe locuri dintr-o singura soba.

Have fun!

Sparg piata ma Micro, dau moca informatii. Deci va dau la informatie pana behaiti ... :))

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 15:24
by txz
Din partea mea...alcool fara limita! Discutam la momentul oportun! ;)

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 17:12
by SAAB
Oricand doresti sunt disponibil. Mentionez ca lucrez si la un birou de proiectare si am colegii mei care sunt fie doctori in HVAC fie in IS. Unde nu ma pricep eu, ii pot intreba pe ei. Nashpa e ca astia sunt geeks si lucreaza numa cu tema de proiectare ... :)) dar le dau eu tema sa zaca .... Desfacem un vin si palavragim, ca asa se lucreaza in proiectare.... ce spun ei eu notez si apoi dau la raspuns. :))

Crazy shit man .... mai avem doar sa bagam un cui si niste ciupercutze ca in rest facem cam de toate la birou .... :))

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 17:17
by mycroic3
prin "in rest facem cam de toate la birou .... :))" nu vrea sa-mi imaginez ce =)))))

Re: Pentru inginerul SAAB

Posted: Fri Mar 28, 2014 17:54
by SAAB
Pai ar fi asa : dormim, bem, mancam, jucam table, jucam bomberman, jucam biscuitele, ne uitam la filme, rontaim alune/fistic/orice e de rontaiala, facem glume de santier/autobaza, muncim, cugetam, flatulam la ideile unor arhitecti de cacao, si multe altele. Cam tot ce se poate face cu toala on se face si la noi in birou, inclusiv sa ne jucam cu masinutele (eu am castigat cateva camioane de jucarie la promotia Coca Cola si ne jucam cu alea).

Nu te gandi la pornoshaguri ca nu e cazul .... :))